Blok Princessa

autor: , kategoria: ciasta z masą, kuchnia polska , dodano: 2011-05-07
  • Blok Princessa

Składniki:

Przygotowanie:

Margarynę,cukier, mleko rozpuścić i zagotować (uważać by mleko nam nie uciekło!!) następnie wsypujemy do tego wiórki, mieszamy i zdejmujemy z ognia do całkowitego ostygniecia.

W tym czasie możemy pokruszyć herbatniki:)

Po ostudzeniu tej "masy"wsypujemy stopniowo do niej mleko w proszku (ja zawsze myję łapki i jedną mieszam, wtedy mogę ocenić kiedy masa zaczyna mi tężeć i łatwiej rozbijać mi grudki z mleka;)) następnie wlewam 2-3 krople aromatu i stopniowo wsypuję pokruszone ciastka. Po wymieszaniu całości i uzyskaniu zbitej,sztywnej masy nakładam ją na taflę andruta i dociskam drugą, wystawiam w chłodne miejsce na jakąś godz. tylko dziewczyny nie do lodówki!!!!bo andrut może sie wam zrobić gumowy:)

Mam nadzieję, że przepis się wam spodoba:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Ulenka006, 2011-05-07 15:56:30
    Ulenka006
    Blok Princessa-prosty,szybki,tani
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe