Placuszki śniadaniowe

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2011-05-10
  • Placuszki śniadaniowe

Składniki:

  • jajka [1 szt.]
  • maślanka [0.75 szklanki]
  • sól [1 szczypta]
  • mąka [1 szklanka]
  • banan (owoce wg uznania)

Przygotowanie:

Do szklanki mąki wbijamy jajko, szczyptę soli, mieszamy i dolewamy maślankę. Bełtamy wszystko razem do gładkiej konsystencji i potem wrzucamy owoce. Łyżką kładziemy lekko gęste ciasto na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron. Placuszki szybko się smażą wiec trzeba być czujnym:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka czekoladowa

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką