Tarta łososiowo brokułowa

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2011-05-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tarta łososiowo brokułowa

Składniki:

  • ciasto francuskie [1 szt.] (gotowe)
  • brokuł [1 szt.]
  • cebula [0.5 szt.] (drobno posiekana)
  • jajka [2 szt.]
  • śmietana [80 ml]
  • mleko [80 ml]
  • gałka muszkatołowa [1 szczypta] (świeżo starta)
  • sól - płaska łyżeczka
  • pieprz
  • olej rzepakowy
  • filety rybne [1 szt.] (z łososia bez ości)

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 220 °C.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Dodać brokuły, cebulę, dusić mieszając ok 3 minut.
Foremkę wyłożyć ciastem. Ułożyć łososia i warzywa.
Jaja rozbełtać w mleku i śmietance, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zalać łososia i warzywa.
Pozostałą częścią ciasta udekorować wierzch dania.
Piec ok 20-25 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Komentarze

  • Monika2001, 2014-07-16 08:15:08
    Monika2001
    Mam jeden problem z tartami w ktorych wystepuje sos. Spod jest za mokry. Mam wrazenie sie sie dobrze nie wypieka. Robilam kiedys tarte ze szpinakiem na kruchym ciescie - wyszla nie apetycznie. Poskrobalam z wierzchu a reszta poszla do kosza. Jak temu zaradzic?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem