Jajecznica po prowansalsku

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia francuska , dodano: 2011-05-15
  • Jajecznica po prowansalsku

Składniki:

  • sól [2 szczypty]
  • pieprz czarny [1 szczypta]
  • oregano [1 łyżeczka]
  • szynka parmeńska [2 plastry]
  • margaryna [1 łyżka]
  • jajka [2 szt.]

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w kratkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić szynkę, podsmażyć aż szynka będzie podpieczona.Jajka wrzucić na patelnię i wymieszać. Smażyć do odpowiedniej konsystencji. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Wyłożyć na talerzyk.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Triki Weroniki: Jak czyścić blaty?

Komentarze

  • ximmo, 2011-05-27 15:51:48
    ximmo
    super smaczne!
    6+
    Komentarz
  • ximmo, 2011-08-25 14:06:29
    ximmo
    zapomniałem! trzeba jeszcze dodać żółty ser!!!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta