Zrazy wołowe

autor: , kategoria: z wołowiny, kuchnia polska , dodano: 2011-05-18
  • Zrazy wołowe

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso dzielimy na 4 plasterki i rozbijamy na około 1 cm grubości następnie solimy i pieprzymy, smarujemy musztardą (im ostrzejsza tym lepsza). Cebule kroimy na piórka a ogórki na cienkie paseczki. Na mięso kładziemy troche cebuli, ogorka i plasterek boczku, zawijamy i spinamy wykałaczka. Mięso oprószamy mąką i smażymy na niewielkiej ilości oleju aż zbrązowieje. Dodajemy wtedy bulion z kostki rosołowej oraz resztę pokrojonej cebuli i dusimy pod przykryciem około godziny. W miedzyczasie można dodać wody jeśli jest mało. Następnie sos zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.

Najlepiej smakuje z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Mi mięsko wychodzi bardzo mięciutkie aż rozpływajace się w ustach :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe