Penne z brokułami i pistacjami

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2011-05-27
  • Penne z brokułami i pistacjami

Składniki:

Przygotowanie:

Przepis prosty, bezmięsny, ale jak ktoś bardzo chce, to może sobie kurczaczka w kostkę pokrojonego dodać. Ważne - najlepszy na ciepło, ze świeżo uprażonymi pistacjami.

- penne gotujemy ze szczyptą soli, tak jak się penne gotuje,
- gotujemy brokuły, ostrożnie, żeby nie rozgotować, mają być "al dente",
- pistacje wyłuskujemy ze skorupek, miażdżymy na desce szerokim nożem i wrzucamy na suchą patelnię na najmniejszy ogień,
- jak makaron i brokuły dojdą do siebie, wrzucamy na talerz i wkruszamy fety tyle, ile kto lubi,
- jak nam pistacje się podprażą lekko (leciutko, tyle by gorące były) podsypujemy nimi czekające talerze i siadamy z widelcem i jemy i nam smakuje :-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem