Cytrynowiec

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2009-12-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cytrynowiec
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cytrynowiec

Składniki:

Przygotowanie:

BISZKOPT :

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier.

Dodawać po jednym żółtku, ubijając.

Mąkę wymieszać z proszkiem. Wsypać do masy jajecznej.

Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem foremki.

Piec 30 min. w temp. 160 stopni

MASA CYTRYNOWA:

Budynie ugotować w 2 szklankach wody

Ostudzony budyń utrzeć z masłem i sokiem.

Dodać ubitą śmietanę.

PRZEŁOŻENIE CIASTA:

Masę rozsmarować na cieście --> ułożyć herbatniki i dowolnie udekorować np.polewą

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 24

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem