naleśniki a la ala

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2011-06-16
  • naleśniki a la ala

Składniki:

Przygotowanie:

Przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć placki.
Następnie przygotować farsz na początek obrać i umyć pieczarki , podsmażyć je kiedy będą już gotowe dodać kukurydze , wszystko razem mieszać przez chwile i dodajemy ser żółty oczywiście starty na tarce. W taki sposób powstaje wyśmienity farsz .
czasem do farszu dodaje pokrojone w kosteczkę piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone ) można też dodać paprykę lub inne składniki wszystko wedle uznania. Naleśniki można jeść na zimno ale polecam też na ciepło , obtoczyć je w jajku i bułce tartej a następnie obsmażyć na maśle ( mi najbardziej smakują na słonym maśle ) Polecam!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe