Z serii "co się nawinie" :)

autor: , kategoria: potrawy z grilla , dodano: 2011-06-26
  • Z serii

Składniki:

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. W między czasie oczyścić cebulę i pokroić na drobną kosteczkę. Wrzucić na patelnię i lekko przybrązowić. Pomidory (można wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę, ale nie trzeba) pokroić w kostkę. Jak cebula się przybrązowi, dodać na patelnię.

Kiełbaski pokroić w plasterki, a potem jeszcze na połówki. Gdy pomidory zmienią konsystencję na bardziej płynną, dodać kiełbaski.
Cukinię pokroić na dwie połówki, a potem znowu na pół i skroić w plasterki. Dodać na patelnię.

Jajka rozbić do osobnej miseczki. Rozbełtać na jednolitą masę. Dodać ulubione zioła. W moim przypadku było to oregano, bazylia i majeranek oraz dodałam trochę pieprzu.

Soli nie trzeba, gdyż kiełbaski zwykle są wystarczająco słone, w dodatku na grill zwykle się je jeszcze czymś doprawia.

Jajko z ziołami wlać na patelnię i wymieszać z wcześniej wrzuconymi składnikami.
Chwilę jeszcze podgrzewać mieszając co jakiś czas.
Można jeść samo lub z chlebem.

Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem