Roladki z indyka

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2011-06-27
  • Roladki z indyka

Składniki:

  • szpinak [100 g]
  • cebula [1 szt.] (mała)
  • czosnek [1 ząbek] (mały)
  • olej rzepakowy [1 łyżka]
  • filet z indyka [150 g] (cienki plaster)
  • bulion [0.333 szklanki]
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

Szpinak zblanszować we wrzącej osolonej wodzie, przelać zimną wodą i osączyć. Cebulę i czosnek posiekać, lekko podsmażyć i wymieszać z pokrojonym szpinakiem. Doprawić solą i pieprzem. Na przyprawiony kotlet rozłożyć farsz szpinakowy, zwinąć roladę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na patelni (najlepiej beztłuszczowej) ok.4-5min. Następnie dodać bulion i dusić 20-30min. Smaczne i szybkie danie

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki schabowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem