Przekładaniec

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2009-12-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przekładaniec
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przekładaniec

Składniki:

Przygotowanie:

CIASTO:

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. Piec 30-40 min w temp. 160-180 stopni

MASA :

Budynie rozpuścić w 1 1/2 szklanki soku. Pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować.

PRZEŁOŻENIE :

Śmietanę schłodzić, ubić.

Masę wyłożyć na ciasto -->ułożyć delicje --> jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody --> posmarować bitą śmietaną wymieszaną z tężejącą galaretką --> polać pozostałymi tężejącymi galaretkami, przyrządzonymi wg przepisu na opakowaniu. Udekorować wg uznania

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 24

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem