Przekładaniec

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2009-12-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przekładaniec
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Przekładaniec

Składniki:

  • cukier [1 szklanka] (ciasto)
  • mąka pszenna [1 szklanka] (ciasto)
  • jajka [6 szt.] (ciasto)
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka] (ciasto)
  • delicje (ciastka) [2 op.]
  • budyń [3 op.] (śmietankowy)
  • śmietana [300 g] (36%)
  • galaretka [1 op.] (agrestowa)
  • galaretka [2 op.] (truskawkowa)
  • sok owocowy [3 szklanki] (banan-jabłko-kiwi/masa)

Przygotowanie:

CIASTO:

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. Piec 30-40 min w temp. 160-180 stopni

MASA :

Budynie rozpuścić w 1 1/2 szklanki soku. Pozostały sok zagotować, wlać budynie i chwilę gotować.

PRZEŁOŻENIE :

Śmietanę schłodzić, ubić.

Masę wyłożyć na ciasto -->ułożyć delicje --> jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody --> posmarować bitą śmietaną wymieszaną z tężejącą galaretką --> polać pozostałymi tężejącymi galaretkami, przyrządzonymi wg przepisu na opakowaniu. Udekorować wg uznania

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 24

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: piernik świąteczny

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe