Wątróbka w sosie pomidorowym

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2011-07-06
  • Wątróbka w sosie pomidorowym

Składniki:

  • wątróbka drobiowa [60 dag]
  • pomidory [3 szt.] (świetnie też nadają sie pomidory z puszki ok. 1/2 puszki)
  • mąka [1 łyżka]
  • masło [2 łyżki]
  • olej
  • olej [1 łyżka]
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Świetne danie dla tych, których trzeba przekonać do wątróbki.
Męża przekonałam :)

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półkola. Pomidory obrać, pokroić w kostkę. natkę posiekać. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać pomidory, smażyć jakieś 5-8 min. Oprószyć solą i pieprzem. Masło rozgrzać na drugiej patelni, wrzucić wątróbkę, smażyć 2-3 min. Prószyć mąką i dalej smażyć ok 1 min. Wątróbkę przełożyć do sosu pomidorowego, podgrzać i przyprawić solą i pieprzem. Podawać do ziemniaczków lub pieczywa. Jak kto woli. Przed podaniem posypać natka :)

Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Faszerowana dynia - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem