Wątróbka w sosie pomidorowym

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2011-07-06
  • Wątróbka w sosie pomidorowym

Składniki:

Przygotowanie:

Świetne danie dla tych, których trzeba przekonać do wątróbki.
Męża przekonałam :)

Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półkola. Pomidory obrać, pokroić w kostkę. natkę posiekać. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulkę, zeszklić, dodać pomidory, smażyć jakieś 5-8 min. Oprószyć solą i pieprzem. Masło rozgrzać na drugiej patelni, wrzucić wątróbkę, smażyć 2-3 min. Prószyć mąką i dalej smażyć ok 1 min. Wątróbkę przełożyć do sosu pomidorowego, podgrzać i przyprawić solą i pieprzem. Podawać do ziemniaczków lub pieczywa. Jak kto woli. Przed podaniem posypać natka :)

Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem