Makaron z brokułami po włosku

autor: , kategoria: makarony, bezglutenowe, kuchnia włoska , dodano: 2011-07-09
  • Makaron z brokułami po włosku

Składniki:

  • makaron penne [1 op.]
  • brokuł [1 szt.]
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • ser żółty (w zależności od tego, kto ile lubi)

Przygotowanie:

Ugotować makaron penne al dente. Następnie pokroić brokuły na "kwiaty" i gotować ok 15 min. Do większego garnka lub patelni nalać odrobinę oliwy z oliwek. Na rozgrzaną oliwę wrzucić makaron. Gdy się troszkę podsmaży dodać pokrojone drobno kwiaty brokuł. Wszystko wymieszać. Po smażyć tak ok. 5 min na lekkim ogniu, następnie dodać ser, wymieszać i smażyć do rozpuszczenia sera.

Smacznego! ;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kokosanki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe