Zapiekanaka warzywna

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie, bezglutenowe, kuchnia polska , dodano: 2011-07-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekanaka warzywna
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekanaka warzywna

Składniki:

Przygotowanie:

Podgotować ziemniaki w mundurkach wraz z obraną marchewką. Brokuł pokroić na kwiaty i gotować ok. 15 min. Gdy ziemniaki ostygną obrać ze skórki i pokroić w talarki. Wcześniej wysmarować naczynie żaroodporne masłem lub oliwą. Ziemniaki ułożyć na dnie naczynia, następnie marchewkę pokrojoną w talarki, pokrojoną surową paprykę, drobne kwiaty brokuł, pomidora pokrojonego w plastry (można go sparzyć, by zdjąć skórkę), kukurydzę konserwową i znów ziemniaki (KOLEJNOŚĆ JEST DOWOLNA ;))

Przygotowanie sosu:
Sos pomidorowy przyrządzić wraz z instrukcją na opakowaniu. Drobno posiekać czosnek, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Zapiekankę zalać równomiernie sosem. Na wierzch położyć plastry sera. Zapiekać w piekarniku do roztopienia sera lub w mikrofalówce ok. 7 min.

Gotowe! Smacznego ;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe