Kotlety z fasoli
autor: Smaczny,
kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano:
2009-10-28
Składniki:
- fasola [1 szklanka]
- cebula [2 szt.]
- kajzerka [1 szt.]
- natka pietruszki (1/2 pęczka)
- serek topiony [1 szt.] (kremowy)
- czosnek [1 szt.] (ząbek)
- bułka tarta (do obtaczania)
- majeranek [1 szczypta]
- cząber [1 szczypta]
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Moczyć fasolę ok. 5 godz., po czym ugotować, odcedzić. Cebule obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor, natkę umyć, czosnek obrać. Przygotowane składniki zmielić z kajzerką. Dodać serek topiony, jajo, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i cząbrem, wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej, usmażyć na oleju.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety mielone
Komentarze
są bardzo sycące i przepyszne