Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Kotlety z fasoli

autor: , kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano: 2009-10-28
  • Kotlety z fasoli

Składniki:

Przygotowanie:

Moczyć fasolę ok. 5 godz., po czym ugotować, odcedzić. Cebule obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor, natkę umyć, czosnek obrać. Przygotowane składniki zmielić z kajzerką. Dodać serek topiony, jajo, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i cząbrem, wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej, usmażyć na oleju.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Ashira, 2009-12-04 17:03:58
    Ashira
    3
    Robię dość często bardzo podobne. Tylko nie dodawałam nigdy serka topionego, może być ciekawy smak...
    są bardzo sycące i przepyszne aż mi ślinka pociekła na myśl o nich
  • kasia.diet, 2009-12-07 22:48:33
    kasia.diet
    czy 1 szt serka topionego oznacza taki trojkacik, czy kostke? czy jeszcze cos innego?
    Komentarz
  • albin_ek, 2009-12-23 09:17:16
    albin_ek
    0
    bardzo fajny przepis!
  • anomaly, 2010-01-12 12:06:00
    anomaly
    Czy można zastąpić czymś serek topiony (najlepiej jakimś produktem wegetariańskim)? Albo w ogóle z niego zrezygnować?
    Komentarz
  • alkamor, 2010-01-17 19:39:03
    alkamor
    1
    przepis wydaje się być bardzo fajny a w zasadzie bardzo pyszny.Tylko czy kolor fasoli ma znaczenie ?
  • irsin, 2010-02-10 13:40:31
    irsin
    ooo...uwielbiam takie kotlety - ja robie je z kazdej fasoli, z kazdego grochu, ze wszystkiego wlasciwie , co w rece wpadnie
    Komentarz
  • irsin, 2010-02-10 13:41:29
    irsin
    anomaly, z serka mozesz chyba calkiem zrezygnowac - ja nigdy nie dodawalam i bylo w porzadku.
    Komentarz
  • anomaly, 2010-02-18 21:54:52
    anomaly
    Dzięki. W takim razie jutro robię te kotleciki
    Komentarz
  • brzydula_81, 2010-06-10 21:04:41
    brzydula_81
    0
    wygladaja bardzo apetycznie ...a ich smak juz za mna zaczyna chodzic domyslam sie ze jak kazda inna potrawa z fasoli musza byc bardzo sycace.musze sprobowac koniecznie!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo