Fasolka szparagowa zapiekana w jajku (z patelni)

autor: , kategoria: omlety, kuchnia polska , dodano: 2011-07-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fasolka szparagowa zapiekana w jajku (z patelni)
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Fasolka szparagowa zapiekana w jajku (z patelni)

Składniki:

Przygotowanie:

1) Fasolkę szparagową myjemy, usuwamy twarde końce.
2) Fasolkę gotujemy około 15 minut w wodzie z solą. Trzeba sprawdzić, czy są już miękkie - wszystko zależy od jakości/wieku/wielkości fasolki.
3) Odcedzamy fasolkę.
4) Na rozpuszczonym maśle, na patelni (najlepiej teflonowej) przysmażamy fasolkę, żeby skórka stała się chrupiąca. Ja smażę mniej więcej 15 minut.
5) Zalewamy całość rozmąconymi wcześniej jajkami. Smażymy z obu stron, jak omlet.

PS: Cena fasolki w sezonie: około 7-12zł.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • kropka75, 2011-07-13 14:06:09
    kropka75
    1
    Fajne.
    Ciekawy pomysł na omlet inaczej. I na przemycenie rodzinie trochę witamin, jeśli lubią jajka.

    Na pewno wypróbuję na dziecku. On odwrotnie, lubi fasolkę, jajka średnio, może tak mu podejdą.
  • Susanna, 2011-07-13 14:28:46
    Susanna
    Potwierdzam - fajny przepis. A fasolka szparagowa taka pyszna i zdrowa Jak wypróbuję to ocenię
    Komentarz
  • Geranium, 2011-07-17 14:37:02
    Geranium
    Właśnie jem pyszny robiłam na oliwie z oliwek.
    Komentarz
  • cleo230182, 2011-07-17 15:31:06
    cleo230182
    wygląda smakowicie muszę koniecznie wypróbować
    Komentarz
  • kuchenka90, 2013-03-09 17:11:35
    kuchenka90
    0
    Spróbowałam i naprawdę fajny przepis a tutaj też pyszny przepis na omlet z białek ze szpinakiem http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/sniadania/omlet-z-bialek-ze-szpinakiempieczarkamiszpa ragamibrokulami/

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem