Zupa grzybowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2011-07-14
  • Zupa grzybowa

Składniki:

Przygotowanie:

Na maśle trzeba zeszklić drobno pokrojoną cebulę, a później trzeba wrzucić pokrojone grzyby, zwiększyć ogień i dusić 10 minut, później ją posolić i popieprzyć , zagęścić mąką zupę tak jak zasmażką, zdjąć z ognia i mieszać, wlać bulion grzybowy około ½ godziny gotować i mieszać, później wlać kieliszek porto, zmniejszyć ogień, do śmietany dodać 2 żółtka, żeby zagęścić nią zupę, zdjąć z ognia, żeby nie było grudek, dodać natkę pietruszki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe