Zupa z serków topionych

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2011-07-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z serków topionych

Składniki:

Przygotowanie:

Oczyszczonego i umytego pora i marchewki kroimy w talarki i gotujemy w wywarze z kostek
(1,5 litra) 20 minut. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę.
Mieszamy aż nie będzie grudek. Wlewamy do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy, cały czas mieszając.
Doprawiamy do smaku.
Na talerzach układamy ugotowany makaron zalewamy zupa i posypujemy koperkiem.

Smacznego!

    Śr. ocena: 4.30 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Symforoza, 2012-07-18 19:39:43
    Symforoza
    1
    Pycha Uwielbiam tą zupkę, aż się zdziwiłam, że serki topione mogą byc takie dobre, wcześniej za nimi nie przepadałam
  • koniczynka87, 2012-07-18 20:02:51
    koniczynka87
    1
    Ja zamiast makaronu do tej zupki robie granki i dodaje więcej serków żeby była bardziej kremowa
    Aaaa i dadaję podsmażany z cebulką boczek - tylko musi być chudy. Zupka jest wtedy pyszna!!
  • Korah, 2012-07-24 23:50:22
    Korah
    1
    Ja robię tą zupkę z ziemniaczkami, ale ze wszystkim dobra
  • Rybeczka66, 2012-09-15 11:41:07
    Rybeczka66
    0
    Zrobiłam w czwartek Wyszła pysznie
  • Convallariaa, 2012-10-17 18:25:23
    Convallariaa
    0
    Fajnie kremowa i serowa, bardzo delikatna, podoba mi się pomysł z grzankami, wypróbuję innym razem

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem