Surówka do obiadu z białej kapusty

autor: , kategoria: surówki, kuchnia polska , dodano: 2011-07-22
  • Surówka do obiadu z białej kapusty

Składniki:

  • kapusta biała [0.5 ] (główki)
  • pomidory (sztuki)
  • cebula biała [1 ] (nie koniecznie)
  • sól (łyżeczka)
  • ogórek zielony [5 szt.] (świeży)
  • papryka czerwona
  • sos koperkowo-ziołowy (do sałatek)

Przygotowanie:

Kapustę osolić odstawić na 20 min. po czym odcisnąć sok. ogórek pokroić w kostkę lub plasterki w zależności od upodobań, pomidory w ósemki, paprykę w dużą kostkę, cebulę pokroić w drobną kosteczkę rozrobić sos do sałatek (najlepszy knorr).Wszystkie składniki wymieszać.
Próbowałam zamiast sosu sałatkowego z majonezem też jest super do obiadu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: imbirowa kruszonka

Komentarze

  • baska75, 2011-07-25 22:50:53
    baska75
    fajna i prosta.smacznego
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta