Zapiekanka Asi

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2011-08-01
  • Zapiekanka Asi

Składniki:

  • pieczarki [8 szt.]
  • masło [5 dag] (do posmarowania bułek)
  • olej [1 łyżka] (do podsmazenia pieczarek)
  • keczup (wedle uznania)
  • bułka pszenna [2 szt.] (duże)
  • szynka [4 plastry] (wedle smaku i uznania)
  • ser żółty [10 dag] (w kawałku do starcia)

Przygotowanie:

1)Bułki kroimy wzdłuż i każdą połówkę smarujemy cieniutko masłem ***
2)następnie zajmujemy się obróbką wstępną brudną pieczarek czyli obieramy z brudnej skórki
3) pieczarki podsmażamy na łyżce oleju tak aby były miękkie
4) po podsmażeniu pieczarki wrzucamy na cedzak aby obciekły z soku.
5) na połówki bułek kładziemy plasterek szynki, podsmażone pieczarki i starty ser na wierzch
6) zapiekamy w 180 stopniach 15 minut. :)

Podajemy na gorąco z ketchup :P

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zapiekanka z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem