Cukinia z twarożkiem

autor: , kategoria: zapiekanki , dodano: 2011-08-05
  • Cukinia z twarożkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Zagotować wodę na ryż. Odrobinę posolić i wrzucić ryż, aby się gotował.
Cukinię umyć pod bieżącą wodą. Odciąć końcówki.
Przeciąć w pionie, a potem w poziomie.
Wydrążyć nasiona. Skropić odrobiną oliwy z oliwek. Oprószyć solą i pieprzem.
Wstawić do piekarnika na ok. 180 stopni. Wyciągnąć, gdy zmięknie.
Na tak upieczoną cukinię nałożyć serek. Posypać ulubionymi ziołami. Obok wyłożyć ugotowany ryż.

Inna wersja, to taka, że przed posypaniem ziołami nałożyć odrobinę keczupu, a potem dopiero posypać ziołami.

Jeśli cukinia jest młoda, to bez wahania można zjeść ze skórką. Starsze jeść bez.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem