Ciasto z mikrofalowki

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2011-08-07
  • Ciasto z mikrofalowki

Składniki:

  • mąka [4 łyżki]
  • cukier [6 łyżek]
  • kakao [2 łyżki]
  • jajka [1 szt.]
  • olej [3 łyżki]
  • mleko [4 łyżki]
  • proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]

Przygotowanie:

Mąke, proszek, kakao wsypać do miseczki i wymieszać. Dodać mleko, jajko, olej i ponownie całość wymieszać. Nastawić moc mikrofalówki na 1000W, wstawić naczynie z ciastem i podgrzewać 4-5 minut. Gotowe ciasto wyjąć i przestudzić. Smak ciasta można wzbogacić dodając bakalie lub krople aromatu rumowego. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kulinarny express - Spring rollsy z sosem z masła orzechowego

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem