zupa serowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-12-12
  • zupa serowa

Składniki:

Przygotowanie:

Podsmażamy kolejno mięso mielone, mięso gulaszowe, pokrojonego w talarki pora, pokrojone pieczarki. Podsmażone mięso zalewamy 1,5 wody, dodajemy kostkę i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Dodajemy pora i pieczarki. Następnie dodajemy serki topione, możemy je wcześniej rozdrobnić blenderem w odrobinie wywaru żeby nie było grudek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • frezja18, 2009-12-15 11:54:33
    frezja18
    0
    Zupę znam , gotuję PYCHA !!!!
  • Olina, 2009-12-17 15:02:47
    Olina
    1
    Pyszna zupa! polecam!
  • wiecznie_pod_wiatr, 2010-01-19 13:53:17
    wiecznie_pod_wiatr
    1
    uwielbiam tę zupę, a jeszcze bardziej mój TŻ
  • karolcia198506, 2010-01-21 15:40:58
    karolcia198506
    0
    Zupę serową gotuję bardzo często nawet właśnie teraz ją jem co prawda nigdy nie dodawałam mięsa ale ten przepis na pewno wypróbuję i myślę że będzie pyszna.
    Od siebie mogę polecić zamiast mięsa i pieczarek dac marchewkę i brokuły super na wiosnę
  • Charmain, 2010-01-21 17:21:02
    Charmain
    Takiego rozwiązania (z mięsem) jeszcze nie próbowałam, ale pora to nadrobić.
    Ze swojej strony polecam do niej grzanki
    Komentarz
  • kasiasiar, 2010-01-24 19:53:06
    kasiasiar
    2
    Znam ta zupę! Była u mnie na weselu zamiast rosolu. Była to niespodzianka a goście byli zachwyceni! Teraz sma gotuje taką zupę i wszystkim niezmiernie smakuje, także przepis krąży wśród znajomych

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem