Dobra babka

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2011-08-07
  • Dobra babka

Składniki:

Przygotowanie:

Jaja i cukier ubić mikserem mąkę i proszek wymieszać następnie do masy z jaj wsypać na przemian mąkę , olej i wodę. Do połowy ciasta dodać 2 łyżki kakao . Białe ciasto wlać do natłuszczonej blachy . Ciemne ciasto wlać ciurkiem na białe.

Piec na środkowym poziomie piekarnika w 175 stopniach przez 30 min. Ostudzone ciasto pokroić na równe prostokąty i posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe