Dobra babka

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2011-08-07
  • Dobra babka

Składniki:

  • jajka [5 szt.]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • cukier [1.5 szklanki]
  • mąka [2.5 szklanki]
  • olej [0.75 szklanki]
  • woda [0.75 szklanki]

Przygotowanie:

Jaja i cukier ubić mikserem mąkę i proszek wymieszać następnie do masy z jaj wsypać na przemian mąkę , olej i wodę. Do połowy ciasta dodać 2 łyżki kakao . Białe ciasto wlać do natłuszczonej blachy . Ciemne ciasto wlać ciurkiem na białe.

Piec na środkowym poziomie piekarnika w 175 stopniach przez 30 min. Ostudzone ciasto pokroić na równe prostokąty i posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: szybkie ciasto z owocami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką