Makaron z sosem szpinakowym i pesto

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2011-08-14
  • Makaron z sosem szpinakowym i pesto

Składniki:

  • nóżka kurczaka [2 szt.]
  • czosnek [1 ząbek]
  • ser feta [50 g]
  • mleko [0.5 szklanki]
  • fasolka szparagowa [300 g]
  • sos pesto [1 łyżka]
  • szpinak [200 g] (mrożony)
  • makaron pełnoziarnisty [50 g]
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

1. Nóżki z kurczaka obieram ze skóry, wycinam kostki, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię.
2. Jak się mięso trochę podsmaży to dodaję pesto i szpinak i duszę pod przykryciem.
3. Jak szpinak będzie już miękki to dodaję czosnek i fetę, mieszam aż składniki się połączą.
4. Na koniec dodaję mleko i wszystko duszę.
5. Doprawiam solą i pieprzem.
6. Fasolkę i makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i mieszam z sosem.
7. Podgrzewam wszystko jeszcze chwilę i podaję na talerze.

SMACZNEGO!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: lasagne bolognese podlana winem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką