Bitki wieprzowe z pomarańczą

  • Bitki wieprzowe z pomarańczą

Składniki:

Przygotowanie:

Etapy przygotowania.

Mięso rozbić, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć na gorącym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony, wyjąć, owinąć w folię.

Pomarańczę wyszorować, pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na tłuszczu ze smażenia mięsa. Zalać brandy i odparować. Wlać sok pomarańczowy, dodać gorczycę, sos worcester i miód, zagotować. Do sosu włożyć plastry pomarańczy, gotować na dużym ogniu, aby powstał syrop, przyprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, włożyć mięso i dusić ok. 15–20 minut.

Marchewki umyć, oskrobać i pokroić na plasterki. Groszek cukrowy umyć, oczyścić, końce odciąć. Marchewki włożyć do osolonego wrzątku, blanszować 4 minuty, dodać groszek cukrowy, gotować jeszcze 4 minuty, odlać, opłukać i osączyć.

Warzywa podsmażyć na gorącym maśle, przyprawić solą i pieprzem. Bitki w sosie pomarańczowym podawać z warzywami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe