Pierożki z ciasta francuskiego

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2011-09-08
  • Pierożki z ciasta francuskiego

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto francuskie (ilość opakowań według uznania) schłodzone w lodówce rozwijamy i tniemy na kwadraciki. Owoce (z puszki) kroimy w drobną kosteczkę. Generalnie można wsadzić do pierożków co tylko sobie wymyślimy np. nutelle i pokruszone orzechy.
Na każdy kawałek nakładamy owoce i lepimy jak pierogi.
Pierożki układamy na blachę. Z wierzchu możemy posmarować jajkiem (będą miały ładny kolor).
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy temp. 180-200 stopni do lekkiego zarumienienia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem