Panga w sosie śmietanowo- koperkowym z pieczonymi ziemniakami

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2011-09-17
  • Panga w sosie śmietanowo- koperkowym  z pieczonymi ziemniakami

Składniki:

Przygotowanie:

Ryba:
Filet kroimy na części( zalezy ile chcemy porcji, mi jeden filet wystarcza na 3 mniejsze porcje lub 2 większe). W nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układamy rybę, posypujemy przyprawą do ryb, ziołami i pieprzem.

Sos:
Gotujemy bulion a do tego wrzucamy posiekany koperek. Gotujemy kilka minut, odstawiamy aby trochę wystygło. W osobnym naczyniu rozrabiamy śmietaną z mąką i dodajemy do wywaru z bulionu i kopru, dodajemy majonez, gotujemy chwilę i odstawiamy do wystygnięcia ( sos musi zrobić się gęsty).

Ziemniaki:
Obieramy i kroimy ziemniaki na ćwiartki. W misce robimy mieszanką z przypraw: papryka, oregano, pieprz, wegeta. Wrzucamy tam ziemniaki, mieszamy tak aby ziemniaki pokryły się przyprawami. Wrzucamy na patelnię i pieczemy ok. 30 minut.

Wystudzonym sosem polewamy rybę, wstawiamy do piekarnika nagrzanym do 180 stopni na ok. 30-40 minut.

Smacznego:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem