Azjatycka patelnia

autor: , kategoria: makarony, kuchnia chińska / wietnamska , dodano: 2011-09-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Azjatycka patelnia
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Azjatycka patelnia
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Azjatycka patelnia
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Azjatycka patelnia

Składniki:

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą pieprzem chili i ew. przyprawą Gyros
Warzywa zamrożone wsypujemy do woku (lub patelni, gęsiarki)
smażymy na oleju do miękkości i wyparowania wody, doprawiamy wyciśniętym czosnkiem i resztą przypraw do smaku (ja nie daje dużo przyprawy chińskiej ponieważ często zawiera bardzo aromatyczny cynamon).
Następnie na rozgrzanym oleju smażymy przyprawiony filet z kurczaka.
Gdy mięso się usmaży mieszamy je z warzywami w woku.
Gotujemy makaron i również dodajemy go to woku łyżkami, jednocześnie mieszając go by idealnie wymieszał się z warzywami i mięsem.
Gotowe :)


PS. można oczywiście podawać bez mięsa.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe