Parówki w cieście francuskim

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-09-23
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Parówki w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Parówki w cieście francuskim
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Parówki w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Parówki w cieście francuskim
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Parówki w cieście francuskim
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na szerokość parówki +1cm i na 3 jej długości dla owinięcia.
Posypujemy ciasto papryką chili, kładziemy plasterek sera-cienki lub połowę i na to parówkę(oczywiście odwiniętą z foli :P). Wszystko zwijamy w rulonik. Widelcem nakładamy jajko (roztrzepane jak do kotletów) i obtaczamy ciasto w sezamie.
Wkładamy do piekarnika na temp 200-220 i pieczemy około 15-18 minut

gotowe!:)

Ps. po upieczeniu można też pokroić w plasterki i podawać jako przystawka na imprezie. Dobry przysmak do piwa

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem