Pieczaraki

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2011-09-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczaraki
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczaraki

Składniki:

Przygotowanie:

Proporcje własne!

Farsz: na masełku smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki (kostka lub plasterki) po chwili gdy pieczarki zaczną się zarumieniać dodajemy drobną kostkę papryki i smażymy do miękkości, przyprawiamy do smaku

ciasto francuskie kroimy w kwadraciki około 5x5 cm kładziemy łyżeczkę farszu i zawijamy rogi

na każde ciastko dajemy mikro kostkę (na oko 0.2x0.2 cm) sera żółtego i wkładamy do piekarnika 220 stopni na 15-20 minut

Ps. idealne do piwa lub barszczu czerwonego na obiad

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • anka_bunio, 2011-10-02 23:21:26
    anka_bunio
    1
    Na pewno smakują obłędnie Chociaż ja osobiście wolałabym bez serka. Ciasto francuskie, pieczarki, papryczka... poezja!
  • klaudens, 2011-10-05 23:28:47
    klaudens
    0
    a ja bez papryki, tak czy siak, super przepis

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe