Pasta z tuńczykiem do kanapek

autor: , kategoria: pasty, kuchnia polska , dodano: 2011-10-01
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z tuńczykiem do kanapek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z tuńczykiem do kanapek
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z tuńczykiem do kanapek
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pasta z tuńczykiem do kanapek

Składniki:

  • tuńczyk [1 op.] (w oleju lub w sosie własnym)
  • jajka [2 szt.] (ugotowane na twardo)
  • cebula dymka [2 szt.] (razem ze szczypiorem)
  • chrzan [3 łyżeczki]
  • majonez [1 łyżka]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączyć. Jajka zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Cebulkę drobno posiekać (ja dodałam 2 małe, więcej tam było szczypioru niż samej cebulki). Wszystkie składniki połączyć z chrzanem (w zależności od upodobań może być więcej lub mniej, ja lubię jak smak chrzanu jest wyczuwalny) i łyżką majonezu, doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać.
Jeśli składniki są za słabo "sklejone" można dodać więcej majonezu.

Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się "przegryzie" :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ryba po grecku

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem