Sałatka meksykańska

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2011-10-05
  • Sałatka meksykańska

Składniki:

Przygotowanie:

Robimy zalewę do sałatki z cukru, soli, oleju i octu. Następnie gotujemy marchew. Po ostudzeniu obieramy i kroimy wraz z papryką i cebulą w drobną kostkę. Dodajemy wszystko do garnka z zalewą, gotujemy 5 minut dodając przecier pomidorowy. Następnie sałatkę dodajemy do słoiczków i gotujemy 20 minut na wolnym ogniu.


Sałatka jest doskonała do chleba i do obiadu. Przepis jak najbardziej sprawdzony. Co roku idzie słoik za słoikiem ;)

Smacznego! :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe