Cukinia w musztardzie

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2011-10-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia w musztardzie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Cukinia w musztardzie

Składniki:

Przygotowanie:

Cukinię obrać, przekroić na pół i wydrążyć pestki. Pokroić wydrążoną cześć na kawałki (wielkość nie ma znaczenia – zależy od wyobraźni). Włożyć do słoików – dodać po jednym liściu laurowym i dwa ziarenka ziela angielskiego do każdego słoika. Przyrządzić zalewę – do miski (garnka) wlać litr zimnej wody, dodać 1 szklankę cukru, 2 płaskie łyżki soli, 5 łyżek musztardy. Całość wymieszać tak żeby musztarda, sól i cukier się rozpuściły. Słoki zakręcić i pasteryzować przez 3 minuty. I gotowe!
Cukinia musi trochę posiedzieć w słoikach zanim ją skonsumujemy :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem