Sałatka makaronowa

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia polska , dodano: 2009-12-13
  • Sałatka makaronowa

Składniki:

  • kapusta pekińska [1 kg]
  • makaron [400 g] (taki jak kto lubi ja preferuje rurki bądź kolanka)
  • papryka [2 szt.] (kolor w zaleznosci od upodobania)
  • majonez [3 łyżki]
  • sól
  • pieprz
  • ogórek zielony [1 szt.] (badz kilka jesli beda to ogórki gruntowe)
  • szynka (zawsze uzywam takiej z kurczaka , ale to zalezy co kto lubi)

Przygotowanie:

Makaron gotujemy przecedzamy i studzimy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Ilość szynki zależy od upodobania tak jak i jej rodzaj(można ja także zastąpić piersią z kurczaka) Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy sola i pieprzem do smaku, smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z wędzonym kurczakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe