Marchwiaczki

autor: , kategoria: ciasteczka , dodano: 2011-10-08
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Marchwiaczki
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Marchwiaczki

Składniki:

Przygotowanie:

Sodę rozpuszczamy w łyżce soku z cytryny. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Startą marchew mieszamy z mąką i olejem, sodą, cukrem i skórką z cytryny. Ciasto wyrabiamy, aż do jednolitości. Do ciasta możemy dodawać wodę, aby lepiej później je rozwałkować. Rozwałkowujemy ciasto na cienki placek. Foremkami lub kieliszkami wycinamy ciasteczka, wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy je ok. 20 minut w temp. 180 stopni Celsjusza. Po wypieczeniu ciasteczka zostawiamy do ostygnięcia i następnie polewamy gotową polewą i posypujemy posypką. Smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Komentarze

  • klaudens, 2011-10-11 22:47:23
    klaudens
    fajny przepisik, myślę, że kiedyś wypróbuję
    Komentarz
  • sublime, 2013-08-15 23:06:11
    sublime
    1
    Ja zamiast polewy potraktowałam mascarpone z cukrem i wyszły pyszne !

    Dodałam również troszkę cynamonu i orzeszków
    Spróbuj Pauletku!
  • pauleta89, 2013-08-22 22:12:31
    pauleta89
    Oczywiście Subciu spróbuję Brzmi bardzo zachęcająco!
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe