Chatka Puchatka

autor: , kategoria: serniki , dodano: 2011-10-09
  • Chatka Puchatka

Składniki:

Przygotowanie:

Twaróg zmielić. Masło, żółtka i cukier puder utrzeć na jednolitą masę. Dodać cukier wanilinowy, wymieszać. Dodać zmielony twaróg i ponownie wymieszać. Masę podzielić na pół, do jednej z nich wsypać kakao i wymieszać. Herbatniki ułożyć na folii aluminiowej w następujący sposób:

###
###
###
###
###

Tak ułożone herbatniki posmarować całą masą kakaową. Ułożyć kolejne 15 herbatników na masie w taki sam sposób, jak pokazany wyżej. Na środkowy pas herbatników wyłożyć masę waniliową. Ciasto złożyć tak, aby boczne pasy herbatników utworzyły trójkąt. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

POLEWA:

Śmietanę 18% rozpuścić wraz z cukrem na małym ogniu. Dodać oba opakowania budyniu i mieszkać, aż nie będzie grudek. Jeszcze ciepłą wylać na ciasto i ewentualnie rozsmarować. Posypać całość wiórkami kokosowymi. Wstawić na godzinę do lodówki, żeby polewa zastygła.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe