Kakaowe ciasto z bananami

autor: , kategoria: ciasta ucierane , dodano: 2011-10-18
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kakaowe ciasto z bananami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kakaowe ciasto z bananami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kakaowe ciasto z bananami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kakaowe ciasto z bananami
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kakaowe ciasto z bananami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kakaowe ciasto z bananami

Składniki:

Przygotowanie:

1. Banany kroimy w plastry (ja użyłam kilograma bananów)
2. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
3. Jak masło i cukier będą już dobrze roztarte, dodajemy po jednym jajku i dalej miksujemy.
4. Przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy po jednej łyżce do masła. Wszystko mieszamy na bardzo wolnych obrotach miksera. (można też łyżką)
5. Prodiż smarujemy margaryną, wykładamy papierem i wylewamy ciasto. Następnie na wierzch obficie układamy plastry banana wciskając je lekko w ciasto
6.Pieczemy około 40-45 minut do suchego patyczka.
Studzić w prodiżu :)

SMACZNEGO :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Ervisha, 2011-10-18 11:53:19
    Ervisha
    W przepisie jest mały błąd. Powinno być 1,5 szklanki cukru. Napisałam do moderacji z prośbą aby to poprawili. Mam nadzieję że wysłuchają mojej prośby.
    Komentarz
  • La Monica, 2011-10-18 12:23:21
    La Monica
    Już poprawione, a ciacho bardzo apetyczne
    Komentarz
  • Ervisha, 2011-10-18 13:26:50
    Ervisha
    Dziękuję Ty to zmieniłaś ?
    Komentarz
  • LaBellePerle, 2011-10-19 15:58:36
    LaBellePerle
    wow, wygląda smakowicie...
    Komentarz
  • investir, 2011-10-27 08:30:10
    investir
    Wszystko fajnie, tylko nie podałaś temperatury pieczenia. Ustawiłam na 180, ale musiałam zwiększyć do 200, żeby się lepiej wysuszyło. Pyszne
    Komentarz
  • Ervisha, 2011-10-31 13:55:49
    Ervisha
    Wiesz ja piekłam w prodiżu to nie podałam temperatury...... Ale tak się te ciasto piecze w piekraniku. najpierw niższa temperatura potem się ją zwiększa.

    Miło by było gdybyście wystawili ocenkę
    Komentarz
  • Dosiaczek 7, 2011-12-05 07:55:30
    Dosiaczek 7
    Mmmm, zrobię takie ciasto na święta
    Komentarz
  • Ervisha, 2011-12-05 14:45:34
    Ervisha
    Mam nadzieję, że posmakuje Mojej rodzince bardzo smakował
    Komentarz
  • Lilith890502, 2011-12-11 20:39:42
    Lilith890502
    1
    Pyszne ciasto, co prawda piekłam w swoim piekarniku dłużej niż 45min, ale efekt wart poczekania
  • Ervisha, 2011-12-11 21:16:18
    Ervisha
    Lilith890502 mój prodiż to ma bardzo mocną grzałkę. Po wyłączeniu trzeba trzymać ciasto aż wystygnie by nie opadło wiec się jeszcze dopiekał. Za pierwszym razem piekłam 50 minut i mi się przypalił. Długość pieczenia w dużej mierze zależy od naszego prodiza/piekarnika. trzeba sprawdzać
    Komentarz
  • DudiBoy, 2012-01-03 07:53:14
    DudiBoy
    Nigdy nic poważnego nie piekłem poza muffinkami, ale muszę spróbować, bo na myśl o takim połączeniu, aż ślinka cieknie!
    Komentarz
  • protka, 2012-04-14 12:13:31
    protka
    1
    Pyszne ciasto. Robiłam już dwa razy - szybko znika.
  • Ervisha, 2013-01-12 16:44:41
    Ervisha
    To miłe dziękuję
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem