Ryż po meksykańsku

autor: , kategoria: dania z ryżu, kuchnia meksykańska , dodano: 2009-12-13
  • Ryż po meksykańsku

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę pokroić grubiej, parówki w kostkę, następnie poddusić na rozgrzanym oleju aż cebula będzie miękka. Ugotować ryz na sypko. Do cebuli i parówek dodać odsączoną kukurydze oraz fasole wraz z sosem. Dusić wszystko pod przykryciem, dodać chili wedle upodobań. Ryż wrzucamy do sosu na patelnie bądź polewamy go sosem.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • shiral, 2009-12-15 09:52:03
    shiral
    2
    Przepis bardzo fajny, ale osobiście wolę cebule dusić na wodzie a później dodać do niej łyżeczkę od herbaty oliwy z oliwek( wtedy cebulka jest mniej ciężka i szybciej się trawi, dodatkowo zawiera mniej kcal i cholesterolu). Zazwyczaj jem bez parówek, dodaję pierś z kurczaka.
  • Eowina1818, 2009-12-21 22:51:24
    Eowina1818
    1
    bardzo sympatyczny przepis!
    danie wydaje się łatwe i co najważniejsze smaczne!
    tylko zamiast parówek wolałabym kiełbaskę, kabanos czy coś innego.
  • m_martka, 2009-12-22 15:08:42
    m_martka
    kiełbasa tez jak najbardziej może być tak samo jak i pierś z kurczaka
    Komentarz
  • zuzaneczka, 2009-12-23 21:25:38
    zuzaneczka
    1
    fajny przepis robię podobnie, ale zdecydowanie bez parówek a z kurczakiem albo kiełbasą
  • magdziaS, 2009-12-26 11:58:45
    magdziaS
    2
    Bardzo fajny przepis. Smakowite jedzonko, jednak dla mnie parówki mogłyby zostać zastąpione piersią z kurczaka
  • malinka118, 2009-12-28 15:30:06
    malinka118
    1
    Nie lubię przepisów z parówkami, dużo lepsze jest z szyneczką, kurczakiem, indykiem.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem