Smalec z jabłkiem

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia polska , dodano: 2011-10-22
  • Smalec z jabłkiem

Składniki:

  • smalec [1 kostka]
  • jabłka [1 szt.] (1 duże lub 2 małe)
  • cebula [1 szt.]
  • majeranek [2 szczypty]
  • liście laurowe [2 szt.]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Roztapiamy smalec. W tym czasie trzemy jabłko (lub jabłka) i cebulę na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do roztopionego smalcu (ja przed wrzuceniem lekko wyciskam sok z jabłek). Wrzucamy majeranek, liście laurowe, sól, pieprz i czekamy aż się zetnie;)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: cukinia marynowana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką