Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao

autor: , kategoria: dania z ryżu, kuchnia indyjska , dodano: 2011-10-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryż z nerkowcami i papryką - Pulao

Składniki:

Przygotowanie:

*Na patelnię lub rondel wlej łyżkę oleju, wsyp kardamon i kurkumę- po pół łyżeczki mnie więcej.
* Wsyp orzechy , smaż chwilę alby się zarumieniły a nie spaliły.
* Wrzuć pokrojoną w paski paprykę. Smaż 3-4 minuty.
*Wsyp ryż, przemieszaj, odczekaj chwilę aż ryż zrobi się przeźroczysty.
*Zalej wszystko wodą,wsyp groszek i sól zamieszaj.
*Przykryj patelnię pokrywką .
Kiedy potrawa zacznie się gotować zmniejsz gaz. Nie dotykaj już łyżki-jeśli nie będziesz mieszać to ryż nie przywrze do dna patelni. Czas gotowania to mniej więcej 10 minut. Danie jest gotowe kiedy ryż całkowicie wchłonie wodę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe