Babka czekoladowo - bananowa

autor: , kategoria: ciasta ucierane, Wielkanocne potrawy , dodano: 2011-11-03
  • Babka czekoladowo - bananowa

Składniki:

  • mąka [2 szklanki]
  • jajka [2 szt.]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • olej [0.5 szklanki]
  • proszek do pieczenia [2 łyżeczki]
  • banan [4 szt.]
  • czekolada mleczna [1 ] (tabliczka, lub gorzka czekolada)

Przygotowanie:

Jajka ubić (całe!) z cukrem. Dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę banany oraz pokruszoną czekoladę. Wszystko połączyć ze sobą. Nałożyć do wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia blaszki. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Ciasto można upiec w blaszce do babki, wtedy idealnie nadaje się na Święta Wielkanocne.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z kajmakiem i jabłkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem