Zapiekanka rybna

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2011-11-03
  • Zapiekanka rybna

Składniki:

  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawa do ziemniaków
  • pieprz
  • ryby słodkowodne [2 ] (filety)
  • ziemniaki [5 szt.]
  • cebula [2 szt.]
  • marchew [3 szt.]
  • śmietana kwaśna (18%)
  • przyprawa warzywna (wegeta)

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki. Posypujemy wegetą, przyprawą do ziemniaków i pieprzem. Dusimy na patelni do miękkości. Połowę wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego. Rybę smażymy (w mące) i pokrojone kawałki wykładamy na ziemniaki. Marchew trzemy na tarce (duże oczka), cebulę kroimy w plasterki i razem dusimy na patelni. Wykładamy na rybę. Przykrywamy resztą ziemniaków. Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym 1:1 i wylewamy na składniki. Zapiekamy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 160-170 stopni C.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne tartinki z łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem