Suflet czekoladowy

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2011-11-03
  • Suflet czekoladowy

Składniki:

  • mąka [5 dag]
  • czekolada gorzka [25 dag]
  • cukier [15 dag]
  • jajka [5 szt.]
  • masło [1 kostka]
  • proszek do pieczenia [2.5 g]

Przygotowanie:

Do garnka z gorącą wodą wstawić garnuszek z czekoladą i masłem. Gotować, aż czekolada się rozpuści. Ubijać jaja z cukrem i wlać do gorącej czekolady energicznie mieszając. Przesianą mąkę z proszkiem wymieszać z czekoladą i jajkami. Piec około 20 minut w 180 stopniach C w małych foremkach do sufletu. Podawać z lodami waniliowymi i malinami.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem