Oliwki zawijane w ciasto francuskie

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2011-11-08
  • Oliwki zawijane w ciasto francuskie

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto kroimy na paski wielkości ok. 1,5 x 15 cm.

Kładziemy po jednej oliwce na początku każdego paska, tak żeby połowa wystawał poza ciasto i powoli zawijamy tworząc niewielkie stożki. Każdy przekłuwamy wykałaczką, żeby się nie rozleciał.

Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy delikatnie masłem i posypujemy papryczką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na ok. 10-15 minut.

Smacznego!

Więcej zdjęć i przepisów znajdziecie na blogu www.smacznykasek.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem