Oliwki zawijane w ciasto francuskie

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2011-11-08
  • Oliwki zawijane w ciasto francuskie

Składniki:

  • czarne oliwki [3 szt.]
  • ciasto francuskie [0.5 op.]
  • masło [1 łyżeczka]
  • chili (przyprawa) [1 szczypta]

Przygotowanie:

Ciasto kroimy na paski wielkości ok. 1,5 x 15 cm.

Kładziemy po jednej oliwce na początku każdego paska, tak żeby połowa wystawał poza ciasto i powoli zawijamy tworząc niewielkie stożki. Każdy przekłuwamy wykałaczką, żeby się nie rozleciał.

Układamy na papierze do pieczenia, smarujemy delikatnie masłem i posypujemy papryczką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na ok. 10-15 minut.

Smacznego!

Więcej zdjęć i przepisów znajdziecie na blogu www.smacznykasek.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z kajmakiem i jabłkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką