Zapiekane kanapeczki z serem i czosnkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2011-12-02
  • Zapiekane kanapeczki z serem i czosnkiem

Składniki:

  • bagietka [1 szt.]
  • masło [1 kostka] (miękkie)
  • czosnek [3 ząbki] (według uznania)
  • chili (przyprawa)
  • ser mozzarella (tarty)

Przygotowanie:

Bagietkę przekroić w poprzek a następnie porcjować.

Kostkę masła utrzeć dodając rozgnieciony ząbek czosnku i chili w proszku, mieszać do momentu powstania jednolitej masy.

Posmarować poporcjowaną bagietkę otrzymaną masą i posypać tartym serem.

Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut.

Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno :)

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z bakłażana

Komentarze

  • olka94xd, 2011-12-04 13:30:04
    olka94xd
    1
    Wypróbowane - bardzo smaczne i w dodatku szybkie

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką