Rolada serowa z pieczarkami

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2011-12-02
  • Rolada serowa z pieczarkami

Składniki:

Przygotowanie:

Żółty ser szczelnie zawinąć w folię aluminiową. W rondlu zagotować wodę. Do wrzątku przełożyć ser w folii, przykryć, odstawić na ok. 30 minut.

Przygotować farsz:
pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Mocno rozgrzać masło na patelni, smażyć na nim pieczarki z cebulką kilka minut na średnim ogniu nie przerywając mieszania. Natkę pietruszki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, posiekać, przełożyć do pieczarek z cebulką, przemieszać.
Całość przyprawić przyprawą.

Ser wyjąc (upewnić się czy już jest miękki) z folii, rozwałkować tak, żeby miał kształt prostokąta. Na serowym placku rozsmarować farsz pieczarkowo - cebulowy, zostawiając przy tym kilkucentymetrowy wolny brzeg. Następnie ostrożnie zawinąć w rulon, umieścić na 15 - 20 minut w lodówce.

Roladę wyjąc, pokroić w grube plasterki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem