Zupa o orientalnym aromacie

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-12-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa o orientalnym aromacie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa o orientalnym aromacie

Składniki:

  • kapusta pekińska [1 szt.] (średniej wielkości)
  • cebula [1 szt.] (duża)
  • papryka czerwona [1 szt.]
  • kukurydza [1 ] (puszka)
  • fasola czerwona [1 ] (puszka)
  • przyprawa do kuchni chińskiej [1 op.]
  • przyprawa chińska 5 smaków
  • kostka rosołowa [2 kostki]
  • makaron (chiński, może być zwykły)
  • papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (ostra)
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Szatkujemy kapustę, siekamy cebulę, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę odsączamy. Wrzucamy do garnka, zalewamy około litrem wody (tak aby przykryło warzywa) i gotujemy. Po ok. 10 min dodajemy kostkę rosołową. Po nastepnych 10 min dodajemy fix, przyprawę 5 smakow i paprykę ostrą. Gotujemy wszystko do miękkości. Tymczasem przygotowujemy makaron. Gdy warzywa będą miękkie a zupa będzie miała "pełny" aromat doprawiamy do smaku i nakładamy na talerze.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zakwas na żurek

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe