Marchew w cieście naleśnikowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, kuchnia polska , dodano: 2011-12-02
  • Marchew w cieście naleśnikowym

Składniki:

  • marchew [0.5 kg]
  • mąka
  • jajka
  • mleko
  • sól
  • olej (do smażenia)

Przygotowanie:

Marchew obrać i ugotować prawie do miękkości w lekko osolonej wodzie. przygotować ciasto: zmiksować mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Ugotowaną marchew pokroić wzdłuż w ok. centymetrowe plastry, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor.

Smacznego!!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z makreli

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem