Polędwiczki wieprzowe

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2011-12-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Polędwiczki wieprzowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Polędwiczki wieprzowe

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe [500 g]
  • ser feta [6 plastrów]
  • pomidory suszone [6 szt.]
  • szparagi [6 szt.]
  • sól
  • pieprz
  • czosnek [2 ząbki]
  • bazylia
  • pomidory [1 op.] (z puszki)

Przygotowanie:

Mięso myjemy i suszymy. Dzielimy na 6 części i każdą z nich ubijamy. Solimy i pieprzymy. Na każdym z kotletów układamy plaster sera fety, szparag i suszonego pomidora. Zwijamy w roladki i układamy w brytfance ( dobrze jest jeszcze spiąć wykałaczkami końce).
Pomidory z puszki miksujemy z bazylią i czosnkiem. Zalewamy mięso.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 minut.

Danie dla dwóch osób :)
Wyjdzie 6 roladek.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 02 - orzechy włoskie

Komentarze

  • kropka75, 2011-12-05 10:07:48
    kropka75
    1
    Super przepis. Uwielbiam polędwiczki, z fetą i pomidorami są super. Do tego dużo ziół i niebo w gębie!
    Jedyny problem jaki z nimi mam, to uzyskanie dużej płaszczyzny, bo zwykle są małe. Wygodniej się to robi na drobiu albo schabie. Ale to już nie ten smak i nie ta kruchość.
    Piątka za smak! Jest genialny!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką