Polędwiczki wieprzowe

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2011-12-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Polędwiczki wieprzowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso myjemy i suszymy. Dzielimy na 6 części i każdą z nich ubijamy. Solimy i pieprzymy. Na każdym z kotletów układamy plaster sera fety, szparag i suszonego pomidora. Zwijamy w roladki i układamy w brytfance ( dobrze jest jeszcze spiąć wykałaczkami końce).
Pomidory z puszki miksujemy z bazylią i czosnkiem. Zalewamy mięso.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 minut.

Danie dla dwóch osób :)
Wyjdzie 6 roladek.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • kropka75, 2011-12-05 10:07:48
    kropka75
    1
    Super przepis. Uwielbiam polędwiczki, z fetą i pomidorami są super. Do tego dużo ziół i niebo w gębie!
    Jedyny problem jaki z nimi mam, to uzyskanie dużej płaszczyzny, bo zwykle są małe. Wygodniej się to robi na drobiu albo schabie. Ale to już nie ten smak i nie ta kruchość.
    Piątka za smak! Jest genialny!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe